Mijn favorieten

NVM Makelaar

Niels de Cort Makelaars & Woonadvies is een NVM-makelaar. Dit houdt in dat wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A..
Dit is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed, waarbij kwaliteit voorop staat. Je mag bij ons dus rekenen op zekerheid en betrouwbaarheid. Op deze pagina geven wij je graag meer informatie over de betekenis en voordelen van een NVM-makelaar. 
 


Wat is een NVM-makelaar en taxateur?

De NVM - Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A. - is Nederlands grootste vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. Ze bestaat al ruim honderd jaar en het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwegein. Bij de vereniging zijn ruim 4.000 NVM-makelaars aangesloten. De makelaars zijn onderverdeeld in vakgebieden en regio's. Zij zijn allen, net als hun medewerkers, verplicht om continu de kennis op peil te houden door opleiding, samenwerking en certificering.  Indien je een NVM-makelaar inschakelt, is kwaliteit dus gegarandeerd. Daarnaast is de Consumentenvoorlichting  een belangrijke afdeling binnen de NVM. Mocht je een geschil of een klacht hebben, dan kun je hier als consument informatie inwinnen. Dat geeft zekerheid. NVM-makelaars werken met hedendaagse systemen en verkoopmiddelen en staan allemaal voor deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid.


Waarom een NVM-makelaar?*

Door in zee te gaan met een NVM-makelaar profiteer je van vele voordelen.
 

NVM-makelaar

 • Voldoet aan strenge kwaliteitseisen
 • Complete plaatsing op Funda
 • Uitwisseling onder 4000 collega's
 

Deskundigheid

 • Een NVM-makelaar/taxateur is goed opgeleid en houdt zijn kennis permanent op peil. Hij is verplicht 8 dagdelen per jaar in de schoolbanken te gaan om de kennis op peil te houden.
 • Ook medewerkers zijn goed opgeleid en gecertificeerd, zodat je de kwaliteit kunt verwachten waar je recht op hebt.
 • De NVM-deskundige kent de markt goed.
 • Jouw makelaar adviseert over alle aspecten van aan- of verkoop. Hij heeft bouwkundig inzicht en is op de hoogte van de juridische haken en ogen.
 • Een NVM-makelaar of taxateur beschikt over een enorme NVM-database met informatie. Daardoor kan hij uitstekend advies geven en onderbouwen.
 • Marketing is een belangrijk onderdeel voor de verkoop van uw huis. NVM heeft verschillende instrumenten ontwikkeld om uw verkoop te ondersteunen. Denk aan Funda, maar ook aan producten als de NoRisk-clausule.
 

Betrouwbaarheid

 • Een NVM-makelaar/taxateur gedraagt zich volgens de NVM-Erecode. Hij treedt niet op voor twee opdrachtgevers met tegenstrijdige belangen.
 • Hij behartigt de belangen van zijn opdrachtgever en is niet afhankelijk van een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij.
 • NVM ziet er streng op toe dat een NVM-makelaar uitsluitend de belangen van zijn opdrachtgever behartigt. Dit houdt onder andere in dat de makelaar óf opkomt voor de belangen van de verkoper, óf voor de koper. Maar nooit voor beiden tegelijk.
 • Ook moet een NVM-makelaar voorkomen dat hij in een positie terechtkomt dat er zich een verstrengeling van belangen zou kunnen voordoen. Zo mag een makelaar die optreedt namens de verkoper, de koper niet zonder toestemming een advies uitbrengen over de financiering van datzelfde pand. In dit geval mag de makelaar nooit een advies uitbrengen over de hoogte van een uit te brengen bod, omdat hij anders de belangen van de verkoper zou schaden.


Zekerheid

 • Een NVM-makelaar is verplicht verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid, waardoor hij geen financiële risico’s loopt. Dat is ook in jouw belang.
 • Voor eventuele klachten over en geschillen met uw NVM-deskundige kun je terecht bij de afdeling Consumentenvoorlichting van de NVM en indien nodig een beroep doen op de geschillencommissie van de NVM en de onafhankelijke tuchtrechtspraak.  


Funda en de NVM

Funda is net als branchevereniging NVM onderdeel van de NVM groep en wordt door NVM-makelaars ingezet als verkoopetalage van hun koophuizen. Doordat dit de best bezochte woningsite van Nederland is, is het een absoluut voordeel je huis via een NVM-makelaar te verkopen. Op die manier komt je koopwoning bij een grote groep woningzoekenden onder de aandacht. Niels de Cort makelaars & woonadvies plaatst jouw woning prominent en aantrekkelijk op Funda. Daarnaast vertalen we de gekozen verkoopstrategie voor jouw koopwoning niet alleen naar Funda, maar ook naar alle andere hedendaagse promotiekanalen. 

*Bron: NVM

 

NVM consumenten voorwaarden

Bij de totstandkoming en de uitvoering van al onze werkzaamheden, zijn de NVM consumenten voorwaarden van toepassing. Dit geeft een veilig gevoel voor alle betrokken partijen. Je vindt deze voorwaarden hier.

 

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring