Mijn favorieten

Nieuwbouw

Je bent klaar voor een volgende stap; een nieuw huis dat voldoet aan al jouw hedendaagse wensen. In jouw zoektocht naar de best passende oplossing voor maximaal woongenot is nieuwbouw in de regio van Valkenswaard of Bergeijk wellicht een optie. Nieuwbouw biedt veel voordelen en de uitgesproken kans om niet de historie van een ander te omarmen, maar je huis geheel te laten vormen door jou en jouw toekomst.

Nieuwbouw project

Waarom een nieuwbouwwoning?

 1. Duurzaam en energiezuinig
  Nieuwbouw wordt tegenwoordig ontzettend duurzaam en energiezuinig gerealiseerd. Zo worden alle woningen, voorzien van een A-label, opgeleverd. Om dit te bewerkstelligen worden er tal van isolatievoorzieningen getroffen en worden steeds vaker zonnepanelen toegepast. Dit is gunstig voor je energierekening.
 2. Minimaal onderhoud
  ‘Halleluja’, zo horen we nu de gemiddelde werkende vader onder ons zachtjes mompelen. En terecht. Nieuwbouw vergt, zeker de eerste jaren, minimaal onderhoud. Als het eenmaal staat dan. Voor die tijd moeten de handen nog uit de mouwen.
 3. Geen gedoe
  Heerlijk, alles is nieuw, werkt en is voorzien van garantietermijnen, waardoor er nauwelijks mankementen ontstaan.
 4. Voordelig
  Nieuwbouw is in veel gevallen financieel een interessante optie doordat je niet te maken hebt met overdrachtsbelasting, je huis zuiniger is en het mogelijk is extra leencapaciteit te krijgen bij de bank.
 5. Rust
  Zo fijn; door de optimaal geïsoleerde daken, ramen, vloeren en muren worden geluiden van buren en omgeving buitengehouden. Zo kun je echt in alle rust genieten van je nieuwe woning.
 6. Op maat
  Doordat je je huis op maat kunt indelen en inrichten wordt je huis gevormd. Je woning wordt een weerspiegeling van je persoonlijkheid.
 7. Veiligheid
  Doordat gewerkt wordt met het beste hang- en sluitwerk, deuren en ramen én omdat nieuwbouw standaard voorzien moet zijn van rookmelders, biedt nieuwbouw een uiterst veilige haven. Voor jou en je familie.  
 8. Genieten in alle jaargetijden
  Door de optimale isolatie is het 365 dagen per jaar comfortabel wonen in een nieuwbouwhuis. 

Wat zijn de nadelen van nieuwbouw?

Tja, het was te verwachten; uiteraard heeft nieuwbouw ook een paar nadelige bijkomstigheden.

 1. Lang wachten op de sleutel
  Voor de ongeduldigen onder ons kan de periode tot aan sleuteloverdracht zenuwslopend zijn. Het kan soms ook betekenen dat je tijdelijk ergens dient te gaan huren in het geval een bestaande woning verkocht is. Ben daarop voorbereid!
 2. Vaste prijs
  Ben je commercieel aangelegd dan zul je je onderhandelingstechnieken elders moeten inzetten, want op de aankoopprijs van de woning valt namelijk niet te onderhandelen. Wat aan de andere kant ook een geruststellende gedachte kan zijn.
 3. Moeilijke en vele beslissingen nemen
  Er komt veel op je af in de periode van bouw én na oplevering. Er dienen vooral ook veel keuzes gemaakt te worden. En dat in veel gevallen vanaf een tekening of schets, wat het maken van beslissingen moeilijker maakt.
 4. Renteverlies tijdens de bouw
  Het is even wennen; betalen voor je nieuwbouwwoning terwijl je er nog geen gebruik van maakt. Het is belangrijk rekening te houden met deze kosten.

Nieuwbouw kopen of zelf bouwen?

Dit ligt ontzettend aan jouw omstandigheden zoals; tijd, budget en je persoonlijke wensen. Wil je echt alles – maar dan ook echt alles – naar je eigen hand zetten dan kan zelf bouwen uitkomst bieden. Je leest hierover meer op de pagina [zelf bouwen]. Of voel je je meer thuis in een nieuwbouwproject met gelijkgestemden, waar alleen een persoonlijke touch voldoende is? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, laat je eerst goed informeren.
 

Kosten nieuwbouw

Kies je voor nieuwbouw dan is het verstandig tijdig inzicht te krijgen in de kosten. Denk aan renteverliezen tijdens de bouw, bankgarantie, aanleg tuin, aansluitkosten internet & gas, water, licht, verhuiskosten, tijdelijke huurkosten etc. De kosten hiervoor kunnen aanzienlijk oplopen. Zorg dat je inzicht hebt in de kosten, wanneer deze gemaakt worden en of ze aftrekbaar zijn. Wij kunnen hierbij helpen. 

 

Gratis 'nieuwbouw’ adviesgesprek

Loop je rond met vragen, bel ons gerust eens op voor een adviesgesprek. Doordat we al tientallen jaren bezig zijn met alles op het gebied van wonen, kunnen we je de juiste richting opsturen en eventueel in contact brengen met regionale woonexperts. Of kom langs op donderdag tijdens ons spreekuur
 

Lees meer:

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring