Mijn favorieten

Weet van Wonen Woonadvies

Je wilt het maximale uit je huis halen. Je eigen stek, je veilige haven creëren en een potje voor later opbouwen. Kortom, je streeft naar optimalisatie van waarde en van woongenot. Alleen verander jij, net als je leefsituatie. Met iedere levensfase ontstaan nieuwe behoeften en een andere kijk op ‘wonen’. Maar hoe zorg je dat je woning flexibel en betaalbaar meegroeit met jouw veranderende woonwensen? Wat draagt bij en wat doet afbreuk? Laat je daarom regelmatig adviseren over de beste oplossingen voor jouw specifieke situatie op het gebied van hypotheek oversluiten, verbouwen, verhuizen, energiezuinig wonen etc. Met een centrale vraagbaak – wij dus – bepaal je met een goed gevoel je richting. Hieronder vind je enkele voorbeelden van vraagstukken rondom ‘wonen’, waarmee je bij ons terecht kunt. 


‘Wat kost wonen?’

Of je nu wenst te verhuizen, te verbouwen of je wilt gewoon meer inzicht; je vraagt je vast af wat je echte ‘woonkosten’ zijn. Nu en in de toekomst. Een huis onderhouden kost immers geld. Denk aan schilderen, energiekosten etc. Ga je bijvoorbeeld verbouwen, verhuizen, scheiden of denk je aan gezinsuitbreiding, dan veranderen deze kosten, zowel eenmalig alsook periodiek. Iets om over na te denken alvorens een nieuwe stap te zetten. Inzicht in je financiën, kan rust creëren. Niels de Cort makelaars & woonadvies helpt je om goed onderbouwd de juiste keuzes te maken. 


‘Lage rentestand – wat nu?’

Het is je vast niet ontgaan; de rente staat historisch laag. Voor veel mensen hét moment, veelal in overleg met een financieel adviseur, om te gaan verhuizen. Maar is dit altijd interessant? Wellicht zijn er andere opties voorhanden om je maandlasten te verlagen en het woongenot te verhogen. Ga eens het gesprek met ons aan. Wij adviseren je graag over alle mogelijkheden, de financiële consequenties en de voors en tegens van verhuizen of bijvoorbeeld verbouwen.
 

Gratis ‘weet van wonen’ woonservice

Wil je zorgeloos wonen en grip houden op je woongenot en woonlasten? Schrijf je nu kosteloos in voor de ‘Weet van wonen’ woonservice van Niels de Cort Makelaars & Woonadvies. Wat kun je verwachten? 
 • Per kwartaal onze ‘Weet van wonen’ nieuwsbrief met blogs en kennisartikelen over optimaal woongenot.
 • Jaarlijks adviesgesprek (telefonisch of op aanvraag op locatie) om je in de juiste richting te sturen bij actuele vraagstukken.
 • Gratis inloopavond. Iedere donderdag tussen 19.00 tot 21.00 uur is het kantoor in Valkenswaard geopend voor al jouw vraagstukken.
 • Kosteloze deelname aan workshops met lokale partners op het gebied van: financiën, (ver)bouwen, duurzaamheid, energiezuinig wonen en styling. 
Direct inschrijven ‘Weet van wonen’ service


Vragen waarmee je bij ons terecht kunt

Een greep uit de vragen die ons dagelijks gesteld worden en waarop we je graag van antwoord voorzien.
 
Aanpassingen in woonruimte
 • Verbouwen of een nieuw huis kopen?
 • Wat zijn de kosten om te verbouwen?
 • Waar moet ik beginnen: vergunningen, leveranciers?
 
Financieel/waardevermeerdering:
 • Ik wil mijn lasten verminderen. Wat is er allemaal mogelijk?
 • Ik heb vermogen, is het interessant te investeren in vastgoed?
 • Hoe laat ik mijn huis stijgen in waarde?
 • Is verkopen juist nu interessant?
 
Duurzaamheid:
 • Hoe kan ik mijn huis energiezuinig maken?
 • Zijn zonnepanelen interessant?
 • Wat doen zonnecollectoren met de waarde van mijn woning?
 • Ik wil ‘groener’ gaan leven, wat kan ik doen?
 • Wat zijn de financiële voordelen bij duurzamer wonen?
 

‘Weet van wonen’ adviesgesprek

Loop je rond met vragen, bel ons gerust eens op voor een adviesgesprek. Doordat we al tientallen jaren bezig zijn met alles op het gebied van wonen, kunnen we je de juiste richting opsturen en eventueel in contact brengen met regionale woonexperts. Of kom langs op donderdag tijdens ons spreekuur!
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring